sobota 21. listopadu 2015

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Toto je taková klasika ze školních jídelen, ale já už jsem tomuto pokrmu postupně přišla na chuť a i členové rodiny si ji moc oblíbili. Knedlíčky jsou bez lepku a velmi jemné a chutné. Polévka je nejlepší se spoustou kvalitní zeleniny. Na zahřátí vřele doporučuji.


Ingredience:
Polévka:
2 lžíce oleje
2 cibule
2 žampiony
3 mrkve
2 petržele
kousek celeru
1 větší brambor
2 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín, majoránka
zelená petrželka

Na knedlíčky: 
lžička přepuštěného másla
1 malá cibule
2 kostky droždí (asi 84 g)
sůl,pepř,kmín
1 vejce
3 lžíce strouhanky (bezlepkové)

Postup:
Polévku si dáme vařit a asi po 45 minutách ji rozmačkáme. Na knedlíčky si na přepuštěném másle osmažíme cibuli a přidáme droždí, které necháme roztopit. Dochutíme kořením a dáme do rozpuštěného droždí srazit 1 vajíčko. Chvilku mícháme a pak odstavíme z plamene. Přidáme strouhanku a tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě asi na 6-8 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat